Kérd az ingyenes tanácsadást

A 3 legjobban kutatott illóolaj fejfájásra

Egyet muszáj leszögeznünk!

A YL illóolajok az érzelmi és fizikai, valamint a mentális jóllétünk támogatására szolgálnak! A FDA és az egyéb törvények előírják, hogy gyógyításra kizárólag szakemberek javasolhatnak akármit is és az illóolajok nem tartoznak közéjük.

Használd tehát a YL illóolajait prevencióhoz, egy kialakult kihívásod enyhítésére és mindig kérdezd meg a gyógymódról kezelőorvosodat vagy gyógyszerészedet.

Álljon itt még is néhány, kutatásokból származó információ fejfájások kapcsán:

A fejfájás akár egy egész napunkat tönkre teheti. Anno nekem voltak 2-3-4 napig tartó migrénjeim. Kikutattam a forrás okot, megszüntettem az okot és azóta köszönöm, jól vagyok! Segítségemre vannak a jóllétem fenntartásában az illóolajok.

Fejfájást okozhat a helytelen táplálkozás, a túl sok stressz, aggódás. Helytelen életvitel, túl zajos közeg, kialvatlanság. A megállíthatatlan agyalás és töprengés és természetesen bármi, amire a szervezetünk fejfájással reagál és jelzi, hogy változtatást kér.

Általános szabályként tartják, hogy a fejfájásnak két típusa van – az elsődleges fejfájás , amelynek nincs kiváltó oka, mint például a migrén, a cluster fejfájás és a tenziós fejfájás, valamint a másodlagos fejfájás , amelyet számos dolog okozhat (lásd fentebb). 

Mindkettő szívás…. 

Szerencsére az emberiségnek évszázadokon át ismert és használt olyan praktikákat, gyógynövényeket és egyéb anyagokat, amelyek segíthettek a fejfájás leküzdésében. Az utóbbi időben az illóolajok is felkerültek a listára! 

A kutatás még fiatal. És mivel a fejfájás világméretű probléma, a gyógymódok és a kutatások mindenhonnan érkeznek!

1. Levendula

A jó öreg levendula, tudtuk, hogy számíthatunk rád!

A levendula a Közel-Keleten és Tunéziában is évek óta része a hagyományos fejfájás-gyógyszereknek! A modern kutatások szempontjából pedig a levendula messze a legjobban kutatott illóolaj a fejfájás kezelésére. 

Embereken végzett néhány placebo-kontrollos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a levendulaolaj belélegzése csökkenti a fejfájás/migrén tüneteit [lásd alább]. A kutatás még mindig túlságosan szétszórt, a világ különböző egyetemeiről és folyóirataiból érkezett ahhoz, hogy meggyőzőnek lehessen tekinteni. De biztos kezdet! 

Arról nem is beszélve, hogy mivel sokan használnak általános fájdalomcsillapítókat a fejfájás leküzdésére, a levendulaolaj számos fájdalomforrásra kifejtett hatásának sokkal kiterjedtebb profilkutatása is bizakodásra ad okot.

A házipatikánk egyik alapolaja.

2. Borsmenta

A „menta” használata a fejfájás csökkentésére egészen a hagyományos egyiptomi és görög orvoslásig nyúlik vissza. És a mai napig lenyűgöző hírnévvel rendelkezik a fejfájás hatékony csökkentésében. 

Kutatási profilja korlátozott, mindössze két, régebbi, placebo-kontrollos tanulmány készült a fejfájás témájában, mindkettő Németországból [lásd alább]. De kíváncsian várjuk, merre halad tovább a kutatás!

A borsmenta is a házipatikánk egyik olaja. Lapozd fel a termékkatalógust.

3. Bazsalikom

A bazsalikom, mint fejfájás elleni gyógyszer, a siddha és az ájurvédikus (a világ legrégebbi gyógyászati ​​hagyománya) gyógyászatból származik. 

Az eddigi legjobb modern kutatási bizonyíték egy 2020-as hármasvak iráni vizsgálatból származik, amelyet 144 migrénes beteggel végeztek. Ebben a tanulmányban a bazsalikomolajról azt találták, hogy segít a migrénes rohamok intenzitásának és gyakoriságának csökkentésében [lásd alább]. 

Megtisztelő: kamilla

A kamilla, és talán különösen a kamilla tea világszerte népszerű fejfájás elleni gyógyszer! Használata különösen elterjedt a mai Palesztinában. 

A kamillával és a migrénnel végzett vizsgálatot egy kamillás géllel végezték. A beavatkozás azonban a migrénes fájdalom csökkentése mellett az émelygés, hányás, valamint a stresszel terhelt fény- és hangérzékenység csökkentésében is segített! 

Egyéb

A fejfájás ellen hagyományosan használt egyéb növények közé tartozik a tömjén, a rozmaring, a pacsuli, a vetiver, a citromfű és a melissa. Ezeknek az olajoknak a kutatási profilja még nem készült. De sokan, akik szeretik az illatát, hajlandóak voltak kipróbálni a hagyományt.  

Fejfájás megelőzése 

A fejfájást megelőzni mindig jobb, mint gyógyítani (Emlékszel azokra a másodlagos fejfájásokra, amelyekről beszéltünk?). És rengeteg illóolaj van, ami segíthet ebben!

Nézzünk meg néhány gyakori fejfájás okot, és azt, hogy kedvenc olajaid hogyan segíthetnek a fejfájás elkerülésében.

Akár a tartós rosszkedv vagy búskomorság is lehet a fejfájás hátterében. Holnap az Aroma Akadémia – Terápiás olajokkal az élet csoportban 13:45-kor élőben: Így kezdődik egy jó nap!

Lüktető érzés

  • Próbáld ki az eukaliptuszt, a borsmentát, a teafát, az oregánót vagy a rozmaringot. Még jobb eredményeket érhetsz el, ha ezeket az olajokat gőz inhalálással, megfelelő hidratálással és/vagy meleg borogatással kombinálod,

Nyaki izomfeszültség

  • Próbálj meg egy helyi hígítású télizöld, tömjén, eukaliptusz, borsmenta, bazsalikom vagy más olajat masszírozni a bőrödbe. A meleg és hideg borogatások váltakozása, vagy gyengéd mozgás vagy meditáció szintén segíthet. 

Feszültség

  • Szánj időt magadra és figyeld meg magad. Gyorsan tekintsd át alapvető testi szükségleteidet. Szükséged van egy pohár vízre, uzsonnára, egy kis pihenésre, nyújtózkodni, pihenni, megállni, hogy feldolgozz néhány érzést, esetleg mentális tempóváltásra lenne szükség? Végezz egy gyors iTOVi mérést (időpont egyeztetés nálam: 06307015899 – hello@balinthuberzsuzsi.hu) és válassz olyan olajat, amely segít testednek a jelenlegi állapotában 
  • Dehidratált vagy? Sok koffeint ittál vagy rosszul aludtál? 

Kiszáradás

  • A víz hihetetlenül fontos a mindennapi jóléthez, beleértve a fejfájás megelőzését és gyógyulását is. Gyerekeknek is. Liza számtalanszor jön haza úgy, hogy fája a feje. Mikor ránézek a kulacsára, már tudja, hogy irány a csap….. Ha többet szeretnél tudni arról, hogyan használhatod biztonságosan az illóolajokat a vízben, és hogyan optimalizálhatod a hidratáltságot, írj nekem egy e-mailt (hello@balinthuberzsuzsi.hu) és elküldöm a hidratáltsági útmutatónkat.  

Alváshiány

  • Az alvás a wellness és mindennapos jóllét egyik alapja. Tedd abszolút prioritássá, hogy minden este 7-8 órát minőségi alvásban részesítesz. Mi bizony fél kilenckor a gyerekekkel bebújunk az ágyba. Kis olvasás és hamar lecsukódnak a szemeim. Kerüld el azokat a gyakori buktatókat, amikor megpróbálod „pótolni” az alvását a hétvégén, nyugtatókkal, például altatót vagy alkoholt iszol, túlzott kék fénynek teszed ki magad, vagy nincs esti rutinod. A következő bejegyzésben hozom az alvási rutin tippeket.

Következtetés

Tehát, ha illóolajokkal szeretnéd megelőzni vagy elűzni a fejfájást, a levendula, a borsmenta, a bazsalikom és a kamilla a legjobb választás. Bár, ha másodlagos fejfájással küzdesz, érdemes az okot kideríteni.

Ne felejtsd el használni a kiváló minőségű illóolajainkat megfelelő higítással.

 JAAAAAAAA!!!!!

Illóolaj és illóolaj között is van különbség. Illóolaj is okozhat fejfájást. Ezért nem mindegy (és erről is kérdezz meg szakembert), hogy az adott illóolajos üvegben mi van benn? Honnan származik.

A YL tiszta, bátran használd, szerezz vele tapasztalatot!

Források: 

Levendula

Sasannejad, P., Saeedi, M., Shoeibi, A., Gorji, A., Abbasi, M. és Foroughipour, M. (2012) Levendula illóolaj a migrénes fejfájás kezelésében: placebo-kontrollos klinikai vizsgálat. Eur Neurol. 67(5), 288-91.

Zarifnejad, G., Eshghi, E., Mirhaghi, A., & Ghorbanzadeh, H. (2015) A levendula illóolajjal végzett aromaterápia hatása a nitroglicerin-infúzió okozta fejfájás kezelésében szív-sürgősségi osztályra felvett betegeknél. 5. (3). 1248-1257.

Rafie, S., Forough, N., Fereshteh, G., Fatemeh, Y., & Alireza, H., (2016) A levendula illóolaj hatása a migrén profilaktikus terápiájaként: randomizált, kontrollált klinikai vizsgálat. Journal of Herbal Medicine . 6(1), 18-23.

Jafari-Koulaee, A., Khenarinezhad , F., Razavi , AS és Bagheri-Nesami , M. (2019) The Effect of Aromatherapy with Lavender Essence on Depression and Headache Disability in Migraine Patients: A Randomized Clinical Trial. J. Med. Növények. 18 (70), 162-172.

Moradi, M., Jalili , F., Basiri-Moghadam , M. és Basiri-Moghadam , K. (2022). Az aromaterápia hatásának összehasonlítása a levendula és rózsa illóolajokkal a nitroglicerin infúziója által kiváltott fejfájás megelőzésére a kardiológiai osztályon. Journal of Isfahan Medical School , 40 (670), 300-360. 

Nasiri, M., Asayesh, H., Khosroabadi, ZY, Amiri, MH, Bahadori, H., & Rajaee, M. (2022) Effects of Aromatherapy with Lavender (Lavandula angustifolia MILL) on Post-Dural Puncture Headache: A Randomized Placebo-kontrollos próba. Altern Ther Health Med. 28. (5) bekezdése alapján. 12-19. 

Borsmenta

Göbel, H., Fresenius, J., Heinze, A., Dworschak, M., & Soyka, D. (1996) Effectiveness of Oleum menthae piperitae and paracetamol in therapy of the tensio típusú fejfájás. Nervenarz t . 67. (8) bekezdése alapján. 672-81. 

Göbel, H., Schmidt , G., Dworschak , M., Stolze , H. és Heuss , D. (1995). Esszenciális növényi olajok és fejfájás mechanizmusai. Fitomedicina. 2. (2) bekezdése alapján. P93-102.

Bazsalikom

Ahmadifard, M., Yarahmadi , S., Ardalan , A., Ebrahimzadeh , F.,  Bahrami , P.,  & Sheikhi , E. (2020) The Efficacy of Topical Basil Essential Oil on Relieving Migraine Headaches: A Randomized Triple-Blind Tanulmány. A Med Res. 27. (5) bekezdése alapján. P310-318.

Kamilla

Zargaran, A., Borhani-Haghighi, A., Salehi-Marzijarani, M., Faridi, P., Daneshamouz, S., Azadi, A.,…Mohagheghzadeh. A. (2018) A topikális kamilla (Matricaria chamomilla L.) oleogél fájdalomcsillapító hatásának értékelése aura nélküli migrénben: randomizált, kettős vak, placebo-kontrollos, keresztezett vizsgálat. Neurol Sci. 39. (8) bekezdése alapján. 1345-1353. 

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről: