Kérd az ingyenes tanácsadást

Miért jó az iTovi ADHD esetén?

Az iTovi szkenner nagyszerű társ az ADHD-vel élők számára! A Te témád? Gyermeked az érintett? Szeretnél segíteni másoknak, hogy jobban tudják kezelni az adottságukat? Az iTovi scanner lehet egy remek eszköz ehhez!

Az iTOVi szkenner nagyszerű társ az ADHD-sek számára!

Akár a Te témád vagy a gyermekedé az ADHD, vagy szeretnél segíteni szeretteidnek, esetleg gyermeknek, hogy jobban tudják kezelni az ADHD-t – az iTOVi Scanner lehet egy remek eszköz ehhez!

S mivel ezt olvasod, már bizonyára Te is hallottál az illóolajok jótékony hatásáról. Szerepük van az összpontosítás támogatásában, jobb munkamemóriát eredményeznek, javítják az alvásminőséget és az egészséges szokások kialakítását stb. –, de tudtad-e, hogy Az iTOVi Scanner még tovább tudja vinni ezeket az előnyöket? 

Amellett, hogy személyre szabott termékajánlatokat ad az illóolajok előnyeinek maximalizálásához , az iTOVi Scanner nagyszerű eszköz lehet az ADHD-s életre való feltöltődéshez, beleértve a rutin- és környezetoptimalizálást, és a wellness-terv kialakítását.

Olvasd tovább!

Gyors összefoglaló az ADHD-ről

Az ADHD a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar rövidítése. (Forrás: iTovi blog)

Az ADHD egy meglehetősen gyakori téma. 2019-es felmérés szerint az ADHD-val diagnosztizált gyermekek száma 9,4% (ez a lakosság közel 10%-a!). És bár leggyakrabban gyermekeknél fordul elő, sokan az ADHD hatásait felnőttkorukban is hordozzák. 

Egyszerűen fogalmazva, az ADHD akkor fordul elő, ha az agyban bizonyos agyi vegyi anyagok vagy „neurotranszmitterek”, különösen a dopamin és a noradrenalin mennyisége eltérő, felborult.

Ezek a neurotranszmitterek kulcsfontosságúak a motiváció és az összpontosítás szempontjából. Így az ADHD-ban szenvedőknél gyakori a következők:

  • Fókuszálási nehézség, más néven „figyelmetlenség”
  • Hajlamos annyira fókuszálni, hogy „hiperfókusznak” is nevezik.

Vagy 

  • Egyszerre megnyilvánul a „figyelmetlenség” és a „hiperfókusz”, intenzív összpontosítást és érdeklődést mutat bizonyos területeken, más területeken pedig erősen küzd a motiváció és a fókusz előhívásáért.

Külön kiemelném, hogy az itt leírtak általános információk. Mint minden, így az ADHD is lényegesen összetettebb annál, mint ami most itt olvasható és akiknek dolga van vele, megtalálták már a megfelelő szakembereket és támogatásokat. Tehát nem a szakmai oldalt képviselem, hanem egy eszközt és az illóolajokat, amik a kihívásos mindennapokban lehetnek az érintettek segítségére. Tehát nem diagnoztizálok és sem gyógymódot, megoldást nem szándékom népszerűsíteni.

Sokan úgy gondolják, hogy ezek a tünetek elsősorban a fiatal fiúkat érintik az osztálytermi környezetben, de a fiatal lányok is érintettek lehetnek (bár valószínűleg másképp nyilvánulnak meg tüneteik, és az ADHD hatásai messzire kiterjedhetnek, az osztálytermen túl. 

Például az ADHD-s emberek nehezen tudnak szervezettek maradni. Ez jelentős élet-, munka- és párkapcsolati nehézségekhez vezethet, fokozza a sérülések, szorongás és depresszió kockázatát.

Azonban sok ADHD-s találta meg a tüneteik pozitív oldalát is: hiperfókuszukat úgy alakították át, hogy fokozott kreativitást mutassanak ki, kitűnjenek a választott szakterületükön, kifejlődött az önismeretük mélysége, és még erőteljes vezetői készségeket is felmutatnak!

Az ADHD negatív hozományát jellemzően a gyógyszeres kezelésekkel “érik” el, mindezek mellett az oktatás, a készségek fejlesztése és/vagy a pszichológiai tanácsadás, táplálkozás, megfelelő étrend-kiegészítés, terápiák stb. kombinációjával lehet kezelni. Ma már számos haladó szemléletű szakember és csoport elérhető, akik kiváló utakat mutatnak. Fontos, hogy mindenki a számára megfelelőt kutassa ki.

Az illóolajok előnyei az ADHD számára

Fizikai egészség

Bizonyos genetikai tényezők, valamint az alapvető egészségügyi szokások (megfelelő alvás, táplálkozás, testmozgás, szociális egészség stb.) fenntartása az ADHD okán nehézségekbe ütközhet. Az érintettek több tucat fizikai egészségi állapot kockázatnak vannak kitéve, beleértve az alvászavarokat, májbetegségeket, tüdőbetegségeket, elhízást. , és több!

Ezen túlmenően, az ADHD-val élők fokozott napi stresszben élhetnek, és/vagy nehezen tudnak stresszhelyzetekben helyt állni.

Ez az oka annak, hogy az illóolajok és étrend-kiegészítők nagyszerű ötletek lehetnek az ADHD-val élők számára! 

Amellett, hogy támogatják az immunrendszert és az anyagcserét, segítik a hormonok egyensúlyát, jótékonyan hatnak a gyulladásos folyamatok okozta nehézségek kezelésében és csökkentik a mentális stresszt, az illóolajok olyan jellegzetes és erőteljes érzékszervi jelzést is nyújthatnak, amelyet az ADHD-sek felhasználhatnak a wellness-szokások, köztük a lefekvés előtti rutin kialakítása, meditáció, edzésmotiváció, vágykontroll stb. 

Mentális és érzelmi egészség

Elmondható, hogy az ADHD bizonyos előnyökkel és hátrányokkal jár a mentális és érzelmi egészség terén. 

Egyedülálló agyi kémiájuknak köszönhetően az ADHD-sek gyakran fokozott intenzitással élik meg érzelmeiket! A körülöttük élők gyakran „érzékenynek”, „idegesnek”, „aggodalmaskodónak” vagy akár „drámakirálynőnek” írják le őket, egyedi agyi kémiájuk miatt néha rendkívül megnehezítik számukra, hogy hozzáférjenek munkamemóriájukhoz és kontrollálják azokat ha éppen egy érzelmileg terhelt szituációban vannak. 

Mindez természetesen jelentősen befolyásolhatja az ADHD-sek stressz szintjét, énképét és társas kapcsolatait, így nem csoda, hogy a depresszió és a szorongás sokkal gyakoribb az ADHD-sek körében.

Pozitívum azonban, hogy az ADHD-sek, mivel gyakran küzdenek intenzív érzelmekkel, lenyűgöző rugalmasságot, mély személyes öntudatot, szenvedélyt, kreativitást és empátiát fejlesztenek ki!

Az illóolajok pozitív szerepet játszhatnak azáltal, hogy erőteljes érzékszervi jelzést adnak, amely eléri a limbikus rendszert, az agy érzelmi központját, megkönnyítve az ADHD-vel küzdők számára a szorongást (amit gyakran kell tenniük), és megnyugtatni heves érzelmeiket. 

Ezenkívül az illóolaj-irodalomban és az illóolaj-közösségben bővelkedik az érzelmek feldolgozására szolgáló támogatási és használati protokollok. 

Az iTOVi szkenner és ADHD

Rutinok és környezetek optimalizálása az iTOVi Scanner segítségével

Az ADHD egyik legnagyobb kihívása az lehet, hogy kialakítani az egyensúlyt a zavartság vagy a hiperfókusz között, hogy jól tudjanak koncentrálni és valóban arra összpontosítani, amire valóban összpontosítani kell. 

ADHD-szakértők, klinikusok, szülők és tanárok többször is megállapították, hogy a bevett rutinok és a környezetoptimalizálás megváltoztathatják, megkönnyítik az ADHD-val élők mindennapjait! A legjobb eredmények azonban akkor érhetők el, ha az említett rutinok és környezet erősen személyre szabottak.

És az iTOVi szkenner éppen ebben jó! 

Részletek:

  • Az iTOVi szkennelés szórakoztató! Így ez egy nagyszerű, egyszerű „első lépés” lehet egy olyan rutinban, amely segít az alanynak átirányítani a fókuszt valami nehéz feladatra.
  • A szkennelés érdekes! A szkennelés művelete minden alkalommal nagyrészt ugyanaz lesz, de minden alkalommal egyedi szkennelési eredményt kell tanulmányozni. Ez segít a rugalmasság alakításában. (A legjobb eredmény elérése érdekében létre lehet hozni egy termékcsoportot pusztán agytámogató és/vagy fókuszhoz kapcsolódó termékekből, és a scannelést kifejezetten erre indítani.)
  • A szkennelési eredmények személyre szabottak és a pillanatnak megfelelőek , így minden szkenneléskor nagyszerű ötleteket kaphatsz a legjobb olajokról, amelyeket most azonnal alkalmazhatsz/diffúzálhatsz!
  • Az olaj diffúzálása/helyi felvitele a rutin részeként erőteljes érzékszervi jelzés lehet, amely segít a rutin követésében és az összpontosításban. 
  • Különleges illatokat használhatsz bizonyos terek jellemzésére és optimalizálására adott feladatokhoz. Az iTOVi szkenner pedig segíthet olyan olaj kiválasztásában, amelyre jó a reakció. 
  • Ha minden alkalommal ugyanazt az olajat szeretnéd használni ugyanahhoz a rutinhoz, a rendszeres iTOVi-mérések segíthetnek kiválasztani azt az olajat, amelyre szervezeted erős és rendszeres reakciót vált ki. 

Az iTovi + illóolajok lehetnek a mindennapi rutinunk része.

iTOVi és a személyes bejelentkezés ereje

Jó önkontroll, önellenőrzés, támogatás lehet a rendszeres bejelentkezés.

Olyannyira, hogy az „érzelemkövető”, feladat kártyák, stb (amelyeket gyakran használnak ADHD-s gyerekeknek az iskolában) és az önellenőrzés/önkontroll egyéb eszközei bővelkednek az ADHD közösségében, és ezeket gyakran ajánlják a klinikusok, szakemberek, ADHD szakértők. 

És az iTOVi szkenner is segíthet!

Minden mérés remek alkalom lehet arra, hogy megálljunk és átgondoljuk belső állapotunkat. 

Rendszeres scanneléssel a nem kívánt hangulati állapoton hatékonyan és gyorsan tudsz javítani, hiszen olyan illóolaj javaslatot fog tenni az iTovi, ami biztosan segít elmozdítani a kívánt állapotba.

Akár egyedül kezeled az ADHD-dat, akár szülő vagy, aki segíteni szeretne ADHD-s gyermekén, használhatod az iTOVi Scannert és az általa ajánlott olajokat az érzelmi öntudat és az érzelmi öngondoskodás szokásainak előmozdítására.

 (Bónusztipp: Szülőknek a szakértők azt javasolják, hogy minden nap folytasson rövid, pozitív, személyes interakciót gyermekével, amikor hazajön az iskolából! Ez remek alkalom lehet egy mérésre is!)

Wellness terv útmutató az iTOVi szkennerrel

Különösen fontos, hogy vigyázz egészségedre/támogasd általános jólétedet, ha ADHD-val élsz vagy gyermeked, családtagod. 

“Egy csepp megspórolhat sok – sok egyéb kúrát”! Éppen ezért az illóolaj-közösség olyan wellness-rutinokat hirdet, amelyek segítenek a megelőzésben és a legjobb fizikai és érzelmi egészséget élvezni!

Főleg kezdőknek nehéz lehet tudni, hol kezdjenek neki egy személyre szabott wellness-tervnek – de az iTOVi nagy segítség lehet ebben is!

Egy mérés megmutatja a test legerősebb válaszait és hozzá is társítja a termékjavaslatokat.

Lehetőség van a célzott keresésre is. Ez fontos a tudatos termékválasztáshoz, a pénzköltés optimalizálásához és természetesen az elvárt eredmény sem marad el.

A rendszeres mérés képet adhat arról, hogy mely termékekre és wellness-kategóriákra reagál a szervezeted a leggyakrabban. Ezért mindenképpen mentsd el a scannelési eredményeket, így össze is vetheted azokat.

(Emellett az iTOVi DNS –  egy extra lehetőség. A DNS-elemzés segítségével megtudhatod, mely illóolajokra és kiegészítőkre reagál a szervezete a legjobban!)

Következtetés

Az ADHD-val együtt élők napi küzdelmet vívnak a sikerért egy olyan világban, amelyet sok szempontból nem úgy alakítottak ki, hogy megfeleljen egyedi igényeiknek. 

Van azonban remény, mivel az elmúlt évtizedekben jelentős javulás tapasztalható a közoktatás, a kutatás, a szállások területén, és létrejöttek már ADHD-s nagy horderejű online közösségek, ahol kapcsolatba tudnak lépni egymással az érintettek és támogatni tudják egymást!

“Vigyázzatok magatokra, hogy a legjobb életet élhessétek, adjatok hangot, mert egyedi ajándék vagytok egy világban, amelynek mindig szüksége lesz a remek gondolatokra és azokra a családokra, amely úgy teljes, ahogy van.” – iTovi csapata

Az eredeti bejegyzést fordítottam és helyenként finomítottam a kifejezéseken, mert tudom (sok érintettel van kapcsolatom), hogy milyen érzékeny téma ez is. Az eredeti bejegyzés itt megtekinthető mindegy egyéb forrással.

Lépj velem kapcsolatba és próbáld ki az iTovit és a termékeket egyaránt!

Személyesen itt találkozhatunk (Figyeld a közösségi média felületeket a részletekért):

Aroma Akadémia nap szeptemberben 17. Pilisvörösvár

Aroma Akadémia nap október 9. Pilisvörösvár

Ha szeretnél saját városodban is a YL és az iTovi lehetőséggel tapasztalatot szerezni, a 06307015899 mobilszámon egyeztessünk időpontot és a részleteket.

Illatos minden jót, Zsuzsi

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről: