Kérd az ingyenes tanácsadást

Hogyan készülnek az illóolajok?

Az illatokért szinte mindenki rajong, de tudod, hogyan kerülnek az illóolajok a magtól a palackba? Ha megérted a folyamatokat, amik minden csepp mögött állnak, még jobban megszereted őket!

Helló illóolaj rajongók! 

Az illatokért szinte mindenki rajong, de tudod, hogyan kerülnek az illóolajok a magtól a palackba? Ha megérted a folyamatokat, amik minden csepp mögött állnak, még jobban megszereted őket!

Illóolajok beszerzése

Érdekes tény: Mire kinyitsz egy új üveg Young Living illóolajat, már majdnem 100-szor tesztelték! A Seed to Seal® minőség iránti elkötelezettségünknek köszönhetően szigorú folyamataink révén biztosítja a cég, hogy a megérdemelt termékeket kapjuk. Ez az elkötelezettség az egyik oka annak, hogy a Young Living illóolajok kiválasztott, ellenőrzött beszállítóinktól, Young Living partnerfarmoktól vagy vállalati tulajdonú gazdaságokból származnak.

Érdekes tény: Az illóolajok kinyerésekor is nagyon komolyan vesszük a folyamatokat. A Young Living Lavender Farm and Distillery Mona államban (Utah állam ) nem pazarol vizet a gőzlepárlási folyamat során, és a felhasznált víz csökkentett mennyisége nagyjából 260 millió gallont takarít meg évente.

Illóolajok kinyerése

Talán hallottad már azokat a kifejezéseket, hogy az „extrakció” és a „lepárlás”, de mit jelentenek ezek, és miben különböznek egymástól? Az extrakció az illóolajok növényi anyagoktól való elválasztásának általános folyamatát írja le, az extrakció egyik módja a desztilláció, azaz a lepárlás. Növényi anyagaink nagy részét desztillálják, hogy illóolajokat kapjunk. Miért fontosak ezek a kifejezések?

levendulamező és tározó késő délutáni fényben

Az illóolaj-kivonás típusai

A növények illóolajokká alakításának két elsődleges módszere:

Gőz desztilláció

Ez a leggyakrabban használt módszer a Young Living illóolajokhoz:

1. A desztillálóberendezésben a betakarított növényi anyagot forrásban lévő víz felett szuszpendálják.

2. A gőz kivonja az olajat a növényből.

3. A gőz egy edénybe emelkedik, és egy csövön keresztül nyomódik.

4. A gőz lehűl és visszacsapódik vízzé.

Az olaj elválik a víztől és összegyűjtik.

A maradék víz (az olajtól függően) hidroszollá válik, egy olyan termék, amelyet vízben oldódó aromás vegyületeket tartalmazó növényekből állítanak elő. Sajnos nálunk nem elérhető, de csodálatos lehet a Royal Hawaiian Sandalwood™ hidroszol. Itthon a Levendula és a szalmagyopár, valamint rozmaring virágvizek elérhetőek.

Érdekes tény: A növényi anyagok betakarításának egyik módja a gyantacsapolás. A gyanta nedvszerű anyag, amely a fákból kifolyik, hogy megvédje őket a károsodástól. Fenntartható folyamat révén, amely életben tartja a fát. Megérintjük a fát, hogy elválasszuk a gyantát, megszárítjuk, majd desztilláljuk. Ilyen folyamatból származik a tömjén , a mirha és az Elemi !

YL desztillálójában készült fotó

Hideg sajtolás

Az extrakció másik módja a hideg sajtolás, amely általában az egész gyümölcsöt érinti. Citrusolajaink, akárcsak a citrusos illatú bergamott ilyen módszerrel kerül a palackba

1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk.

2. A gyümölcsöt edénybe tesszük, ahol valamilyen élesebb eszközzel vagy más módszerrel fel”sértik”, hogy az olajokat a felszínre hozzuk.

3. Vizet permeteznek a gyümölcsre, és összekeverik a kilyukadt növényi anyagból felszabaduló illóolajjal.

4. Az illóolajat összegyűjtik és elválasztják a víztől.

Az YL különbség: Vannak más módszerek is az illóolaj-kivonásra, de a Young Living gondosan kiválasztja a legjobb, legtisztább módszert minden egyes növényhez, így mi a legjobb minőségű olajokat kapjuk.

Miért nevezik az illóolajokat esszenciálisnak?

Az illóolajok erőteljes aromájúak, mivel ezek a növények esszenciája. Ezenkívül elengedhetetlenek az érzelmi és fizikai jólét támogatásához, beleértve a szépségápolási és éjszakai bőrápolási rutinokat is. 

Bővítsd illóolajos ismereteidet! Tudj meg többet arról, hogy az illóolajok valóban működnek -e, és próbáld ki a Smart Spectrum CBD -t is!

Mi fogott meg ebben a bejegyzésben?

Oszd meg velünk kommentben!

levendulamező kora reggeli köddel

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről: