Kérd az ingyenes tanácsadást

Mentális wellness kihívás: 31 módszer a mentális egészség javítására

Május a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság hónapja!

Mentális wellness kihívás: 31 módszer a mentális egészség javítására

Kar nap, láb nap, és. . . agynap? Igen! A teljes egészséghez és jóléthez hozzátartozik a test és a lélek gondozása. Ebben mi, „Younglivingesek” profik vagyunk. Mivel a május a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság hónapja, szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy a mentális egészség javítására és erősítésére összpontosítsunk. Fókuszunk mindezek mellett a nő és a női hormonháztartás, amit a mentális állapot is kétség kívül befolyásol.

A tippeket naponta is meg fogom osztani, valamint összegyűjtve is megtalálod majd ITT

Miért fontos a mentális egészség?

Tudtad, hogy a mentális betegségek a leggyakoribb egészségügyi problémák közé tartoznak az Egyesült Államokban és Európában is, főleg a Covid időszak óta? A mentális egészség döntő szerepet játszik az ember általános egészségi állapotában – befolyásolja tetteinket, gondolatainkat, érzéseinket, kapcsolatainkat, sőt fizikai egészségünket és üzleti sikereinket is. Ha mentális egészséged jó helyen van, jobban tudjuk kezelni az elénk kerülő megpróbáltatásokat.

Hogyan vegyél részt a mentális wellness kihívásomban?

Egyszerű: végezz el egy feladatot a hónap minden napján. Nem baj, ha nem kezded el az első napon; csak kezd azzal a feladattal, ami épp az adott naphoz tartozik, vagy kezd elölről, és menj végig minden napon, amíg be nem fejezed a listát!

Ez a kihívás nem csak májusra vonatkozik. Ismételd meg az év bármely szakában, amikor mentális gyógyulásra van szükséged.

Ne feled, hogy bár reméljük, hogy ezek a feladatok segíthetnek több örömet lelni a mindennapi életben, nem gyógyítanak mentális betegségeket. Ha lelki egészségeddel küszködik, fordulj mentális egészségügyi szakemberhez.

31 napos mentális wellness naptári kihívás

Tekintd meg nyomtatható naptárunkat , amely tele van hasznos javaslatokkal és kihívásokkal, amelyek hozzásegítik a mentális egészségedet ebben a hónapban. A naptár az életed szinte minden területét lefedi, beleértve azt is, hogy hogyan kapcsolódhatsz saját magaddal és a körülötted lévő világgal.

Az utazás megkezdése egyszerű! Egyszerűen töltesd le a naptárat, és kövesd az egyes napi célkitűzéseket.

Felkészülési nap:

1. nap: Gondold át az elmúlt hónap eredményeit, és határozd meg az e havi célokat. Kezd ezt a kihívást egy felkészülési nappal, hogy átgondold az elmúlt hónapban elért kisebb vagy nagyobb teljesítményeidet. Lehet, hogy egy kis plusz időt töltesz azzal, hogy önmagadra összpontosítasz, vagy elért a munkahelyi céljaidra. Szánj egy kis időt arra, hogy átgondold az elmúlt hónap eredményeit, és határozd meg az e havi célokat.

1. hét: Önmagam

A hét folyamán koncentrálj magadra és az igényeidre. Minden feladatnál engedd meg, hogy pozitívabb szemléletet alakíthass ki.

2. nap: Gyakorold a tudatos légzést. Fogd meg az egyik kedvenc illóolajadat, és tegyél egy cseppet a tenyeredbe, szükség szerint hígítsad fel. Dörzsöld össze a tenyereidet, emeld az orrodhoz, és lélegezz mélyen. Lélegezz be és ki, lélegezz lassan legalább 10-szer. Ezután masszírozd az olajat a füled mögé, a csuklódra és a lábfejedre. Masszírozás közben továbbra is lélegezz mélyen, és gondolj pozitív gondolatokra.

3. nap: Meditálj, miközben inspiráló illóolajokat diffúzálsz, például,vetívert vagy Highest Potential ™-t párologtatsz. Gondolj az egyik legboldogabb emlékedre. Meditálj arról, hogy miért volt ez a legboldogabb, és találd meg a módját, hogyan hozhatsz létre hasonló pillanatokat az életedben, hogy tovább haladj.

mentalis kihivas 3.nap

4. nap: Jegyezd fel mindezeket, és gondold át az előző napi meditáció gondolatait.

5. nap: Sorolj fel 10 dolgot, amit szeretsz magadban. Ha küzdsz ezzel a feladattal, fordíts több időt erre. Kell egy kis inspiráció? Néhány kérdés, amit feltehetsz, hogy kialakítsad a listádat:

  • Mit tartasz a legjobb tulajdonságaidnak?
  • Milyen egyedi adottságaid vannak?
  • Mit tettél a múltban, amire büszke vagy?

6. nap: Kapcsolódj a természethez. A természetben eltöltött idő javíthatja a hangulatot. Menj ki a szabadba, és fedezd fel a körülötted lévő világot, bármilyen módon, ami a legjobban boldoggá tesz. Menj sétálni, pihenj egy függőágyban, menjen a szabadban kirándulni, tölts időt a felhők nézegetésével. Csinálj valamit kint, ami örömet okoz és esetleg olyat, ami új, vagy amire már régóta vágysz.

Ha az időjárás nem engedi a szabadidőt, párologtass a diffúzorban cédrust, fenyőfélét, eukaliptuszt, tömjén illóolajat, és nézz meg egy izgalmas természet-dokumentumfilmet, hogy így módon is be tudd hívni otthonodba a természet hangját és illatát. Én például még sosem jártam az esőerdőben, de meggyőződésem, hogy a Hong Kuai illóolajunknak ilyen illata van 😊.

7. nap: Készíts hálalistát. Írj le 5-10 olyan dolgot, amiért hálás vagy ebben a pillanatban. Ennek a listának nem kell rendkívül mélyrehatónak lennie – lehet olyan egyszerű vagy összetett, amennyire csak szeretnéd!

8. nap: Ütemezd be az egyedüllét idejét. Tarts egy kis szünetet a világtól az üzleti életében is, és tölts el egy kis időt egyedül azzal, amit nagyon szeretnél.

2. hét: Kapcsolatok

mentalis het 2. het

Ha azon dolgozol, hogy javíts az életében fennálló kapcsolatokat, a szociális jóléthez ez a kihívás előnyös lesz. A társas kapcsolatok fejlesztése növelheti az önbecsülését, segíthet abban, hogy megbízz másokban, és növeld a körödben azoknak a számát, akik melletted állnak.

9. nap: Hívd fel vagy írj egy régi barátodnak. Néha annyira belemerülünk a személyes életünkbe, hogy elfelejtünk időt szakítani arra, hogy figyeljünk a számunkra fontos emberekre.

10. nap: Adj névtelen ajándékot vagy támogatást.

11. nap: Légy teljes mértékben jelen a beszélgetésben, és szentelj osztatlan figyelmet.

12. nap: Szolgálj valaki mást. A szolgálatnak nem kell drágának vagy drasztikusnak lennie. Tégy valami apróságot, hogy javíts valaki más napján, és biztosan érezni fogod a boldogságot a sajátodban is.

13. nap: Mondd el valakinek, miért vagy hálás neki.

14. nap: Érdeklődj egy szeretett személy aktuális feladatai iránt.

15. nap: Mosolyogj másokra. Soha nem tudhatod, hogy egy egyszerű mosoly milyen hatással lehet valaki napjára.

3. hét: Egészség

A testi és lelki egészséged közvetlenül összefügg. A testi egészségi problémák a mentális egészségügyi problémák fokozott kockázatához vezethetnek, és fordítva. Miközben fizikai szükségleteid gondozásán dolgozol, a mentális egészséged is javulni fog.

16. nap: Készíts egészséges ételeket a hétre. Kell néhány ötlet? Annyi fitt receptet találunk már a neten. Legyenek tápláló finomságok, amelyek feldobják a napodat. Próbáld ki a + jelölésű fűszerolajainkat egy – egy étel fűszerezéséhez. De ne feledd, elég sokszor akár csak egy fogpiszkáló hegynyi is belőlük.

17. nap: Aludj legalább, 7-8 órát.  Ha időben lefekszel, sikerülhet. Ha küzdsz az elalvással, hamarosan megosztok majd 7 tippet arról, hogyan lehet jobb az este és az éjszaka. Kövess az Instagramon és a Facebookon is.

18. nap: Végezz valamilyen testmozgást, vagy csak mozgasd meg valahogy a testedet, hogy örömet okozzon.

mentalis het 18. nap

19. nap: Egyél egészséges reggelit , kiegészítve a NingXia Red termékkel vagy egy jó citrusos (+ jelölésű olajjal).

20. nap: Igyál még ma egy pohár vízzel többet.

21. nap: Kelj fel és mozogj legalább egy percet óránként.

22. nap: Készíts étkezési tervet a következő hétre. Az étkezések megtervezése élvezetesebbé teheti a főzési időt, mert nem kell azon töprengeni, hogy mit kellhet az adott ételhez. Ezt a legnehezebb nekem megcsinálni, de egy kicsit nagyobb erőfeszítéssel mindig sikerül.

4. hét: Próbálj ki új dolgokat

mentalis kihivas 4. het

Nem mindig könnyű kilépni a komfortzónádból; azonban, miközben olyan apró feladatokon dolgozol, amelyek a megszokottól eltérő, izgalmat és újszerűséget fogsz érezni az életében.

23. nap: Keress új barátságot vagy kapcsolatot. A social mediában ez ma már gyerekjáték, habár bárhol beszédbe elegyedhetünk.

24. nap: Vezetés közben válassz másik útvonalat. Találhatsz akár egy rejtett gyöngyszemet, amit a szokásos útvonalon nem lelnél. Legutóbb, mikor Budán autóztam, találtam egy „Borsmenta utcát”

25. nap: Próbálj ki egy új receptet vagy éttermet. Ha új receptet készülsz otthon elkészíteni, használj hozzá a +-os fűszerolajunkból 😊.

26. nap: Kísérletezz egy új készséggel vagy nézz új hobbi után. Tanuld meg, hogyan csinálj valamit, amit mindig is ki akartál próbálni, de úgy érezted, nincs elég időd vagy nem vagy elég ügyes hozzá. Kreatívnak érzem magam, de a gyapjúfigura készítés úgy gondoltam, hogy meghaladja az én kézügyességemet is. Végül készítettem egy tök szép rókát, amit a kutya szétrágott.  

27. nap: Keress egy új könyvet. Olvasás közben és diffúzálj levendula, copaiba vagy német kamilla illóolajat.

28. nap: Kreálj egy új ruhakombinációt a szekrényedből, vagy add be ruhatárba, amit már nem használsz, hogy más örömét lelhesse benne. Solymáron van a Kapocs Közösségi Ruhatár. Ide viszem be a ruháimat, amit már nem veszek fel, kapok érte pontokat és tök jó ruhákat tudok cserébe vásárolni. Fenntartható és tudatos. Szeretem.

29. nap: Keress új zenéket lejátszási listáidhoz.

5. hét: Tervezz előre

30. nap: Keress egy inspiráló idézetet, és tedd ki valahova, ahol látni fogod.

31. nap: Tervezd meg a következő hónap céljait. A fejlődésednek nem kell megállnia, ha a hónap eltelt! Meghosszabbítjuk extra kihívással, hogy a következő hónapban azokra a célokra összpontosítsunk, amelyek a leginkább segítenek Neked. Találd ki saját, személyre szabott napi feladatait, amelyek segítenek gondoskodni önmagadról. Használd üres nyomtatható naptárunkat gondolataidnak rendszerezéséhez! Ha pedig szeretnéd mindezt „younglivingesen”, akkor már most foglald le az időpontodat Nálam, hogy a legjobbat hozzuk ki Belőled.

Miközben ezeken a napi feladatokon megy keresztül, legyen nagyon szándékos, és összpontosítson önmaga és mentális egészsége gondozására. Egyre nagyobb örömet fogsz érezni, ha magad és egészséged prioritásként kezeled.

Illatos minden jót, Bálint-Huber Zsuzsi

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, ülő emberek, álló emberek és belső tér

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről:

tudod mi az illóolajok svájci bicskája? Melyik illóolajról hitték már az ókorban, hogy "mindent is" gyógyít? Hogy létezik sárkányűző illóolaj keverék? Milyen egy finom életenergiát adó gumibogyó szörp?

ÉRDEKEL? AKKOR NÉZD MEG MOST!