Kérd az ingyenes tanácsadást

Miért drágák a Young Living illóolajok?

Érdemes befektetni a Young Livingbe? Vagy feleslegesen drágák? Olvasd el a cikket és megtudod, valóban drága-e.

Szereted az illóolajokat, van is már némi ismereted, és egyre gyakrabban hallod azt is, hogy, milyen nagyszerűek a Young Living olajok … aztán belefutsz abba, hogy a Young Living milyen hatalmas pénzkidobás, mert más, aki még nem is használata talán esküszik rá, hogy minden illóolaj ugyanaz. És olcsóbban is hozzájuthatsz illóolajhoz. Esküsznek, hogy a Young Living illóolajok drágák … de igazuk van??

Nos … azok a blogbejegyzések, amelyeket ezzel kapcsolatban találsz, vagy ha valakitől ezt hallod – azt kell mondjam –  részben igazak … olcsóbban is beszerezhetsz „illóolajokat” és egyéb termékeket is. 

Azonban azt tudnod kell, hogy nem … nem minden olaj egyforma! Van az a mondás, hogy „nem minden arany, ami fénylik”. Nos, nem minden olaj illóolaj, aminek illata van…. (Tudom … észbontó … olvass tovább és elmagyarázom)

Tehát … érdemes befektetnie a Young Livingbe? Vagy feleslegesen drágák?

Ez valóban attól függ, hogy mi a megfelelő a Te számodra. 

Ha csak valami illatra vágysz, ami kellemesebbé teszi otthon a légkőrt, akkor sok lehetőséged van!

Ha Te is, mint én odafigyelsz viszont

  • az összetevőkre és a családodra gyakorolt lehetséges hatásokra
  • minőségre
  • annak a cégnek az ismeretére, amelynek adod a pénzed és valóban tudod, hogy mit nyújt Neked (pld. állatkísérletek vagy sem)

Amennyiben ezekre oda figyelsz, akkor igen … A Young Living a Te számodra az ideális befektetés. Mielőtt elgondolkodnál azon, hogy ez nem más, mint marketing duma, olvasd tovább.

Ismered a jelenlegi illóolaj-szabályozásokat?

Van néhány elég elképesztő rész, de ezek a tények.  2016-ban kezdtem először mélyebben foglalkozni a témával, amikor a bioboltunkban kerestek különböző illóolajokat, márkákat. Ez még akkor volt, mielőtt elköteleződtem volna a YL-nél. Ez idő alatt tanultam a főiskolán a gyógynövényekről és valahogy adta magát, hogy kicsit jobban megismerkedjek a témával. Megtudtam, hogy az illóolajipar mennyire nem szabályozott. Nekem ez a mai napig is elég fura. Már mindent IS komolyan leszabályoznak… 

Az FDA és az FTC nem sorol fel meghatározást arra vonatkozóan, hogy mi az illóolaj, vagy mit kell annak pontosan tartalmaznia.

Az FTC csak a következőket követeli meg:

  • általános leírás,
  • a palack mennyisége
  • a cég neve
  • a palackokon feltüntetendő cégcím

Az FDA csak az illóolajok forgalmazásának szabályozását szabályozza. Az illóolajok gyógyászati előnyeit nem szabad kiemelni.

Pontosan ezért nem találunk információt az illóolajok orvosi előnyeiről ezen a weboldalon sem. A YL egy wellnes vállalat a minőségi életmódhoz kínál kompromisszumok nélküli, magas minőségű, tiszta növényi kivonatokat. 

Ehelyett ajánlom azokat a könyveket, amelyeket megvásárolhatsz, önállóan hozzájuthatsz, vagy megbeszélheted gyógyszerészeddel, gyógynövényeseinkkel, aromaterapeutákkal, csontkovácsokkal vagy természetgyógyászokkal, hogy ők mit is tudnak mindezekről.

Még a NAHA, The National Association for Holistic Aromatherapy kijelenti

„Az aromaterápia jelenleg szabályozatlan és kiaknázatlan terület mind az aromaterápia, mind az aromaterápiás termékek gyártása terén.”

Mivel nincs szabályozás, rendkívül sok lehetőség van a módosításokra és a megtévesztő marketing gyakorlatokra. És ez igaz mind az illóolajok, mind a termelés és az OKTATÁS oldalára is.

Miért fontosak az előírások?

A The Simple Chemistry of Essential Oils Made Simple szerint az illóolaj-társaságok általában egy brókertől vásárolnak illóolajokat, és 5% -ra hígítják őket palackozás és értékesítés előtt. Ezeket az olajokat általában hígítják vagy szintetikus olajokkal helyettesítik, esetleg oldószerekkel vagy más hordozóolajokkal hígítják a nagyobb profit elérése érdekében. Az illóolaj-ügynökök gyakran ugyanezt teszik. Gyakrabban nincs logisztikai elszámoltatási rendszer, amely biztosítja, hogy a gazdaságokból és a lepárlókból kivont anyag tiszta maradjon.

Óriási híve vagyok az átláthatóságnak és az őszinteségnek. Ezekről a megtévesztő gyakorlatokról olvasva szólalok fel!!! A megtévesztés nem oké. Egyáltalán nem oké!

Olajmárkák összehasonlítása

Mielőtt elköteleződtem a YL mellett már egy ideje foglalkoztatott a gyógynövények, illóolajok világa, ahogyan azt fentebb is írtam. Egészségboltunkba is igyekeztünk a legjobb minőséget beszerezni. Szakolgozatomat is témába illően választottam. Ekkor a  YL üzleti modelljéről nem is hallottam. Csak népszerű márkákat választottam, amelyeket jól ismertem, ismerünk, de nem aprózódtam el benne azért.

Ha minden olaj ugyanaz, akkor ugyanannak az olajnak ugyanúgy kell illatoznia, függetlenül attól, hogy melyik cégtől származik. Ez persze nem így van. Levendula és levendula között is van óriási különbség. De rém egyszerű, csak bal kéz – jobb kéz és már mehet is az orrteszt.

Míg a gazdálkodási hely és az évszak miatt némi eltérésnek mindenképp kell lennie, az olajmárkák egy része olyan drámai módon különbözik egymástól, hogy volt olyan, amitől erőteljes fejfájásom lett és erről biztosan többen be tudnak számolni. Tapasztalt illóolaj-felhasználó vagyok. Már a 20-as éveimben (közel 20 évvel ezelőtt) kezdtem el használni az olajokat. Noha nem én vagyok az „ORR”, elmondhatom, hogy olyan ember vagyok, aki rendkívül érzékeny a szintetikus vegyi anyagokra és a rezgésekről akkor itt még nem is beszélünk.

2016-ban kezdtem el rendszeresen használni a Young Living termékeit, és azonnal észrevettem a különbséget a korábbi tapasztalataimhoz képest. Egyszerűen jól éreztem magam tőlük és egyfajta megnyugvást hozott. Sok olajból 8-10 cseppre van szükség, hogy a diffúzor segítségével ugyanazokat az eredményeket érjem el, mint a Young Living megfelelő olajának 3-5 cseppjével.

** FIGYELEM! ** Ne tévesszen meg az okos marketing. Nem minden illóolaj jön létre egyformán. Ügyelj arra, hogy ne pazarold a pénzedet hamis illóolajokra vagy megkérdőjelezhető oldószerekkel hígított olajokra. 


Tehát akkor: drágák-e a Young Living olajai?

Kezdetben néha. A válasz erre a kérdésre valóban a Te nézőpontodtól és a számodra fontos dolgoktól függ. Az illóolaj-társaság, amelyet a Young Living előtt használtam nem hálózati marketing cégek, de ismertek és gyakran vásárolják őket. A Young Livinghez képest ugyan kedvezőbbek a termékek. 

 Úgy tűnik, hogy egyes vállalatok drasztikusan alacsonyabb áron értékesítik termékeiket, mint a Young Living. Ezeknél észrevettem, hogy általában több negatív reakcióm van, amikor kipróbáltam őket. Negatív reakció alatt azt értem, hogy tüsszentés, taszító érzés, bőrkiütés, fejfájást és hányingert keltenek. Egyszer egy rendezvényen egy bácsi oda jött a standunkhoz és nagyon profinak tűnt, beszélgettünk, majd előkapott egy olajat. A tenyerébe szorította, hogy ne lássuk mi van benne. Izgalommal vártam. Kinyitotta és mondta, hogy na ez az igazi!!! Rózsa! Atya ég… elmesélte, hogy most vette pár száz forintért!

A kiskereskedelemben kapható és a Young Living által előállított illóolajok közötti egyik különbség, ha már a rózsánál tartunk…

~ 50-100 kg kamillavirágból

~3000 kg rózsa sziromból

~40-100 kg levendulából

~40-100 kg kakukkfűből

~500 kg borsmentából,

~5 kg borókabogyóból

~100 kg bio citromból

nyerhető 1 liter tiszta illóolaj

Így már talán érthető, hogy 100%-os tisztaságú illóolajat előállítani pár száz vagy egy -két ezer forintból nem igen valós. Illetve csak egy töredék lehet benne a növényi kivonat.

Természetesen jó néhány illóolaj társaság kínálja a termékét, amikhez összehasonlításként a rezgéseken túl annyit szeretnék írni, hogy úgy éreztem, hogy több olajat kell használnom, hogy ugyanazt a hatást érhessem el. 

Ez felvetődik a kérdést: amikor kétszer annyi olcsóbb olajra van szükségem… valóban pénzt takarítok meg? 

Tehát nem … a családom által használt koncentrált kivonatok esetében nem érzem úgy, hogy a Young Living drága.

** kérlek, vegye figyelembe, hogy szándékosan nem soroltam fel azoknak az olajoknak a cégneveit, amelyekkel elégedetlen vagyok, különösképpen azért, mert tiszteletben akarom tartani a vállalkozásukat. Remélem, hogy inspirációt kapnak egy jobb minőségű olaj előállítására, és beszállítóikat felelősségre vonják az alacsonyabb minőségért. 

Nem is olyan régen már időszerű volt, hogy tapasztalatot szerezzek a Young Living és a doTERRA illóoajaival is, mert elég népszerű a kereslet ennek a társaságnak a termékeire is. Erről is egy következő bejegyzésben írok.

A Young Living olajok drágák … de vannak-e további előnyök?

Ha megnézzük a megfelelően előállított illóolajok terápiás értékeit és az egészségre gyakorolt előnyöket, amikor a testünk egészségének megőrzése és az optimális munkavégzés érdekében alkalmazzuk, akkor egyértelműen több energiát kapunk. Ez csökkenti az orvoslátogatások számát és gyógyszerek iránti igényt, mert a wellness fenntartására összpontosítok.

Ha illóolajokat és az illóolajokkal dúsított higiéniás termékeket használok a napi tisztálkodás során, kiiktatom a kemikáliákat és a vegyszereket. A kevesebb vegyszer kevesebb problémát jelent nekem, a családomnak és a környezet számára is. A tisztítálkodási termékekben lévő kemény vegyi anyagok vagy a légfrissítők számos „megmagyarázhatatlan” egészségügyi problémát okozhatnak, amelyek gyorsan összegyűjthetik az orvosi számlákat, és csökkenthetik a jövedelmet, mivel több betegállományra lesz szükség. Pld.

Ha ezeket a kemény vegyszereket biztonságos alternatívákkal (például illóolajokkal) cseréled le, akkor elkerülöd a káros hatásokat. Mennyi pénzt spórolnál meg, ha képes lennél megelőzni az elkerülhető káros anyagok okozta felesleges betegségeket?

A csökkentett bérkifizetés, az ebből adódó munkahelyi kellemetlenségek és a betegségek kezelésének magas árai között azt mondanám, hogy a minőségi illóolajba és a mérgező vegyszerektől mentes termékek egészséges alternatíváiba, ebbe az életmódba történő befektetés hosszú távon megtérül. Én vagyok rá az egyik példa és a családom.

További előnyök: Mint például INGYENES illóolajok és termékek ajándékba:

Számos módon lehet ingyenes illóolajokat és olajjal dúsított termékekhez hozzájutni a Young Livingtől. Ez gyakran ellensúlyozzák a költségeket, és többet adnak, mint amennyit kifizetsz. Minden hónapban a Young Living 200 dollár + értékű olajat és termékeket ajándékoz mindenkinek, aki törzsvásárlóként vásárolnak. Az aktuális promóciókról mindig a Terápiás olajokkal az élet Facebook csoportjában adok tájékoztatást a hónap első napján.

Kihasználhatod az törzsvásárlói program előnyeit. Ezt a programot Essential Rewardsnak hívjuk egyenlőre. Ez lehetővé teszi, hogy pontokat gyűjts, amelyek termékekre vásárolhatsz le. Ez a program lehetővé teszi, hogy 10-25% -ot visszakeress minden vásárolt termékből.

Következtetés

Kérj bővebb információt, nézz utána mások tapasztalatainak, végezz fejszámolást, és meglátod, van-e értelme és helye a Young Living-nek az életedben. Számunkra abszolút értelme van.

Bár az egyes palackok drágábbak lehetnek, használatuk fentebb felsorolt előnyei máris más megvilágításba teszik az ár kérdést. Én pedig azért vagyok, hogy ezt jobban megértessem Veled és minden tapasztalatomat átadjam, hogy Te is jól járj! A megtakarítás számomra ott is megmutatkozik, hogy palackonként kevesebbet kell felhasználni a YL magas minőségű, tiszta, koncentrált illóolajaiból, mint egy higított, olcsóbb termék esetében.

Személy szerint imádok pénzt megtakarítani. Közben a saját  vállalkozásomban vásárolok. Lényegesen kevesebbet költök, mint ha elmennék egy nagy bevásárló központba.

Visszatekintek arra az időre, amikór éveken keresztül nem tudtam egészségügyi problémáimat  gatyába rázni. Arra gondolok, mennyire értékes az időm és a helyt állásom most meg főleg, amikor két gyermekünk is van. Hol engedhetem meg magunknak, hogy rosszul vagy helytelenül éljünk? Ez a felelősségünk! Megtenni mindent annak érdekében, hogy jól legyünk!

Őszintén szólva egy 20-80 EUR-os üveg olaj, amely segít az egészségünk fenntartásában, megéri a cseppenként 0,08-0,32 EUR (~ 250 csepp per 15 ml) MEGÉRI. Azért írom EUR-ban, mert pillanatnyilag még így tudunk vásárolni. De ettől nem kell megijedni.

Ha vásároltál már külföldi weboldalról, akkor tudod, hogy hogy működik. 

Sokkal olcsóbb megőrizni, mint a szakemberhez járni, vagy a hosszasan bizonytalanul várakozni a megfelelő ellátásra, megoldásra. Mindezekkel a jobb élet lehetőségére próbálok rávilágítani

Fizesd meg az olajokat

Tudom, mire gondolsz: újabb kemény pénzkiadás. Nem. Csak egy rövid említés teszek itt is arról, hogy a Young Living lehetőséget kínál kiegészítő jövedelemszerzésre is, vagy arra, hogy a minőségi termékeid ne kerüljenek neked extra kiadásba. 

Bármi is indult el Benned az olvasottak után, keresd meg a megfelelő csapatot, ez elengedhetetlen. Aktív támogatóra van szükséged, aki megérti életmódodat és igényeidet, és képesnek kell lennie arra, hogy megfelelően kísérjen a céljaid elérésében, függetlenül attól, hogy terméket akarsz-e vásárolni vagy jövedelmedet szeretnéd kiegészíteni, vagy egész nagy álmokat elérni.

Egész egyszerűen létrehozhatod akár saját vállalkozásodat is a Young Living olajok használatával. Mindösszesen egy 180 EUR befektetés saját magadba és a családodba a házipatikánk megvásárlásával. Indíthatsz akár 1-2 olajjal is. Rajtad áll a tempó.


Segített neked ez a bejegyzés? Milyen kérdéseid vagy tapasztalataid vannak? Megosztanád velem?

 További bejegyzés a Seed to Seal folyamatról a magtól a zárjegyik folyamatról:

http://www.seedtoseal.com/en

További bejegyzés a témában:

https://www.facebook.com/groups/313787012756839/permalink/561935817941956/

https://www.instagram.com/p/CIga_N0l8F_/?igshid=kqx482z01cxi

https://www.instagram.com/p/CGb9GvblzMH/?igshid=17wppgacp79wu

https://www.instagram.com/p/CFjW7q1lLyu/?igshid=1sf2uxnsrnz23

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről: