Kérd az ingyenes tanácsadást

Mit jelent az, hogy wellness és ki az a wellness mentor?

Szeretnél Te is wellness mentor lenni?

A Young Living egy wellness vállalat és mi Brand Partnerek a mindennapi wellnessélményt népszerűsítjük. Mit?

Wellness Essential Oils Booklet by Young Living Essential Oils Australia &  New Zealand - Issuu

Wellness élményt otthon!

Volt már, aki megkérdezte, hogy wellness szállodát csinálunk az otthonából :D?

Még az is lehet. Viccet félre téve:

Mit jelent az, hogy wellness?

Segítségül hívtam forrásként Danubius Hotels korábbi cikkét, néhol YL-esítettem, kiegészítettem a saját gondolataimmal.

A wellness a jól-lét állapota, a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtése és annak megtartása. D. Gary Young azért alkotta meg az illóolajokat, mert szükség van rájuk. Segítségükkel tudjuk az említett testi-lelki-szellemi bőséget megteremteni és segítségükkel célokat megvalósítani.

Egészségtudatos eszközök és módszerek azért, hogy egyszerűen gondoskodhassunk magunkról, a családtagjainkról, és akár még a környezetünkről is .

Életmód, tudatosan választott életstílus. A legfőbb cálja, hogy megelőzze a betegségek kialakulását és javítson a fizikális és a szellemi vitalitásunkon.

Létrehozza, visszaállítja vagy fenntartja azt a teljeskörű harmóniát, amiben a legjobban érezzhetjük magunkat, amiben kihozhatjuk a legmagasabb potenciálunkat.

Érdemes ezt az elérhető trendet, életmódot választani, komolyan venni és tudatosan csinálni.

A wellness szó jelentése

A wellness fogalom az ötvenes évek Amerikájából indult el. Dr. Halbert L. Dunn orvos nevéhez fűződik. A

well-being (jó közérzet) és a fitness (jó kondíció) szavak összevonásából született, a wellness jelentése magyarul: Érezd jól magad! Vannak olyan értelmezések is, amelyek a wellnesst az illness (betegség) ellenpárjaként emlegetik, sőt olyan magyarázatokat is olvashatunk, hogy a wellness szó a well-being és a wholeness (teljesség) alapszavakra vezethető vissza.

Te már kitapasztaltad, hogy mikor és mitől érzed magad a legjobban a testedben?

Én igen!

  • Ha egészséges ételeket eszek.
  • Ha eleget mozgok.
  • Ha elegendő vizet iszok.
  • Ha eleget alszom.
  • Ha ki tudok kapcsolni.
  • Ha el tudok járni rendszeresen masszázsra.
  • Ha együtt élek a természettel.
  • Ha használom a természet tárházát minden áldott nap.
  • Mondjuk úgy, hogy ez az életmód lett az én életfilozófiám, ami egyben a prevenció, regeneráció, relaxáció és a fitnesz csokorba gyűjtése.

A wellness története

A törekvés, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és egészségesek legyünk, az emberiséggel együtt él ősidők óta. Gondoljunk csak egyetlen példára, a rómaiak fürdőkultúrájára, vagy a régiségben megtartott böjtökre. Dinamikusan fejlődő iparággá, wellness turizmussá azóta nőtte ki magát, mióta egyre többet kell foglalkoznunk egészségünkkel. Tudatosan kell megteremtenünk az alkalmakat, fókuszba kell állítanunk a lehetőségeket, amelyek gondoskodnak felpörgött, feszültségekkel és stresszel, mértéktelen fogyasztással átitatott életünkben a pihenés, a kikapcsolódás megfelelő formáiról.

Tudósok, orvosok munkálkodtak a wellness életmódprogramokon 1950, a wellness fogalom (Dr. Dunn) megszületése előtt is, például Sebastian Kneipp német természetgyógyász, az ő filozófiájának alappillérei: dietetika, mozgásterápia, testi-lelki egyensúly és hidroterápia.  Kenneth H. Cooper amerikai sportorvos 1990-ben alkotta meg a tökéletes közérzet programját, ő a wellnesst elsősorban életstílusként határozza meg, fontosnak tartja az érzelmi egyensúlyt, a megfelelő pihentető alvást, a rendszeres üdülést, és a stresszoldást.  Dunn H. Travis amerikai, egészségstatisztikával foglalkozó szakember véleménye szerint a wellness összetevői: az egyén egészséghez kapcsolódó felelősségtudata, a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, a káros szenvedélyek kerülése, óvatosság a gyógyszerek szedésében, a rendszeres ellazulás és a stressz kezelés, valamint a környezettudatosság.

Csíkszentmihályi Mihály pszichológus bölcs mondatában már a wellness tudatosság is jelen van: „A tökéletes élmény olyasvalami, ami nem csak úgy megtörténik velünk, hanem inkább mi hozzuk szándékosan létre.„ Ennek szellemében a tökéletes wellness élmény tudatosan felépített, előre megfontolt egészségmegőrző tevékenységek folyamata, amelyben ismerjük a lehetséges módszereket, a módszerek jótékony hatásait, és ismerjük saját szükségleteinket is.

Ebben segít egy Young Living Brand Parnter, azaz a Young Living wellness mentor!

Szeretnél Te is wellness mentor lenni?

Kérd az ingyenes tanácsadást:

hello@balinthuberzsuzsi.hu

06307015899

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről: