Kérd az ingyenes tanácsadást
Kérd az ingyenes tanácsadást

GASZTROENTEOROLÓGUSNÁL JÁRTUNK!

Amikor Liza megszületett, még kezdő bálozó voltam sok területen, bár a saját egészségi tortúráim után volt már néhány kitaposott ösvényem és gondolatom arról, hogy mi lehet jó és mi kevésbé akár táplálkozás, akár életvitel területén.

Akkoriban még „divat volt” hozzátáplálásnál tejet javasolni és én a legjobbat akartam már akkor is a gyerekemnek csak úgy, mint minden édesanya. Már 4 hónaposan kapott tápszert (utálta) mert tartottam a 3 óránként szoptatást. Tuti éhezett, ezért üvöltött. A tápot meg nem kérte. 7 hónaposan találkoztam egy szoptatási tanácsadóval – Dobrova Beatrix – aki mondta, hogy tegyem olyan sűrűn cicire, ahányszor csak elfogadja. Még négy hónapig sikerült szoptatnom, majd egy nappal az újra munkába állásom előtt magától kiköpte és már nem kérte többet.

1 éves kora után vettem neki esti italként jó zsíros, házi tehéntejet. Viszont valami azt súgta, hogy ezt így telibe csak nem adom oda neki… hát felhigítottam vízzel…Meg mesélték is a hosszabb idő óta anyukák 😊, hogy a felestej az jó.

Utólag visszagondolva simán lehet, hogy a sok – sok nemalvásnak az volt az oka, hogy éhes is volt és fájt a hasa. Ez csak akkor lett gyanús, amikor már kétéves elmúlott és még mindig nem állt össze a kakija. 

Gyereket 3 éves kor alatt nem viszünk szűrésre (?) – hát én vártam is, míg 3 éves lett és kb. pár napra rá vittem is a Synlabba megnézetni, nincs-e baja?

Van. Genetikailag laktózérzékeny.

Nem jó neki a tejcukor.

A laktózt (tejcukrot) a laktáz nevű enzim alakítja át a vékonybélben felszívódó glükózzá és galaktózzá. Ha ez az enzim hiányzik, az laktózintoleranciát (laktózérzékenységet) okoz, azaz a szervezet nem tudja átalakítani és hasznosítani a cukrot.

Aztán később már az is kiderült, hogy a tejfehérje se jó, így teljes tejmentesség kezdődött sokáig. Most már néha nehezen tartom a kontrollom alatt, de már ő maga is pontosan tudja: ha eszi, akkor annak van következménye. Persze mindig segítek, hogy jobb legyen – de próbáljon jobban odafigyelni. Imádja a habos sütiket, tejszínhabot.

Mentes tortám – többet nem csináltam! 😀

Évente járunk gasztroenteorológiai kontrollra és még a legelején egy nagyon kedves doktorbácsit találtunk Dr. Dezsőfi Antal személyében. Az a jó, hogy vele lehet kicsit holisztikusabban is beszélgetni. Már évekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy bizony a nem tolerált élelmiszerek és a cukor, édesség stb. erőteljesen kihatással van a gyerekek viselkedésére, alvására és annak minőségére. Olyan nagy kő esett le a szívemről, hogy nem én vagyok a „hülye anya” és gyártok konteókat. Bepörög tőle kicsi nagy egyaránt. Nálam az édesség tiltólistás elméletben, gyakorlatban pedig rossz zsaruként állok a család felett és árgus szemekkel nézem, ki mikor mennyit eszik: D és figyelek arra is, hogy én ne csábuljak el. Elcsábulok! Fő kedvencünk a sütemények. Anyu, Huj Zsuzsi pedig nagyon finomakat süt. Na, ha rákattintotok a weboldalára, nem recepteket fogtok találni, de érdemes, mert tud olyan technikákat és van olyan eszköze, amitől könnyebb lehet az, ami most nem az.

Mivel nem vagyunk tökéletesek és elkel a támogatás, ezért tartok itthon a Life9 probiotikumot, gyerekeknek emésztőenzimet, DiGize, citrom, borsmenta, fodormenta, gyömbér olajokat mindig. Ezeknek a + jellel ellátott verzióját tudjuk beletenni pld. teába, vízbe, de ugyan úgy lehet az érintett területet akár bázisolajjal kellemesen átmasszírozni, bekenegetni is. Sőt, a talpon keresztül is remek és gyors az eredmény.

DiGize mindig nálam van tekintettel arra, hogy húszon x évesen volt nyombélfekélyem. Van jó néhány étel, amit egyáltalán nem tolerál a gyomrom azóta sem, sőt! Begörcsöl és rosszul is leszek. Legutóbb pld. reggelire turmixot ittam és sokkal több volt benne a rost, mint amennyit még befogadtam volna. Pont a bölcsi beszoktatáson voltunk és a borsmentát tudtam hirtelen a gyomrom tájékára kenni. Jobban is lettem hamar.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, köztük Bálint Huber Zsuzsanna, álló emberek és szabadtéri
Családunk

Táplálkozás fronton sok ismeretem van már, mit hogyan kéne. Pillanatnyilag a megannyi tevékenység miatt gyakorlatban ebben vagyok most a legrendezetlenebb. Szabados Emese – MSO, aki még az otthonszülésemhez is hozzásegített azzal, hogy a terhességi cukromat megfelelő kajával beállítsuk, hozzá tudok tanácsért fordulni. Jó, mert határozott, elmondja amit kell és irányba állít.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de anyaként ebben a multitaszkinban (ami amúgy kizárt, hogy tartósan eredményesen működjön és mindig mosoly legyen az arcunkon) a megfelelő tervezés a kulcs. Tudom! Emlékszem, mikor Liza volt kicsi. Ott is megvolt ez a szétcsúsztam korszak. Viszont azóta kiegészült a vállalkozásommal az életünk és még célzottabban kell tervezni. Tervezésben szerintem Karácsony Réka elég profi. Ő az egyik legrégebbi olajos társam, még anno az életmód táborban mutattam meg neki az olajokat és kb. rögtön igent mondott. Jó, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik olyan szakterületen aktívak, ahol sok embernek van szüksége segítségre.

Így átgondolva a mindennapjaimat és a saját életünkben felmerülő kihívásokat irtó hálás vagyok, hogy merek keresni, fejlődni, bízni abban, hogy mindenre van megoldás és lehet jól lenni.

Apropó: Tudtad, hogy lehetsz jól? Jól lenni menő!

Hamarosan új podcast sorozat indul Hollós Izabellával közös együttműködésben: www.hollosizabella.hu

Soha ne nyugodjatok bele abba, amiben nem érzitek magatokat komfortosan vagy at érzitek, hogy nem jó. Keressetek olyan közösségeket, szakembereket vagy barátokat, akik szélesebb látókörrel  bírnak és apró részletekre szedik az adott témát azért, hogy amikor az újra összeáll egy kerek egésszé, már csak gördülékenyen mehessen minden tovább.

Találkozzunk:

  • Másolható életstílus Október 23-án: https://fb.me/e/1Q64xR9Mn
  • Raindrop masszázstechnika Október 27-én: https://fb.me/e/2tjdAq28v
  • Natúrkozmetikum készítés November 5-én: https://fb.me/e/1gnyOB8nu
  • Élménynap Bp. November 6-án: https://fb.me/e/3Mzk5AO9O
  • Élménynap Kecskemét November 20-án: https://fb.me/e/Rgi9Pi0M

SZERETNÉD KIPRÓBÁLNI A TERMÉKEKET?

ITT önállóan is leadhatod webshopos rendelésedet, de ha közösen csináljuk, megkeressük a hozzád legközelebb eső tagot, aki a jövőben személyesen is segítségedre lehet.

KIPRÓBÁLNÁD MAGAD MÁRKANAGYKÖVETKÉNT?

Csatlakozhatsz Brand Partnerként is, azaz lehetsz a YL mákranagykövete. A regisztráció díjmentes és nincs kötelező vásárlás. Van viszont megannyi kedvezmény és lehetőség, aminek segítségével kitűzhetsz és megvalósíthatsz célokat. Legyen az akár az ingyenes termékekhez jutás vagy jövedelemkiegészítés.

Vedd fel velem a kapcsolatot a hello@balinthuberzsuzsi.hu e-mail címen vagy a 06307015899 mobilszámon.

Oszd meg másokkal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
balint huber zsuzsi young living uzlet wellness megoldasokkal illoolaj rolam 6
Bálint-Huber Zsuzsi vagyok, hivatásos katona férjem boldog felesége, 2 lány anyukája, Young Living tanácsadó. Azt szeretném, ha az élet könnyed oldalát minél többen megismernék és megmutatnák ezt másoknak is, mert így élni olyan jó.

Kategóriák:

Iratkozz fel, ha szeretnél értesülni a legújabb cikkekről: